Hondentrimsalon Tilly

Maasbracht

Neem gerust een kijkje in onze trimsalon.

Lees meer

Hondentrimsalon Tilly

Maasbracht

Wij zijn lid van ABHB en beschikken over een honden EHBO diploma

Lees meer

Hondentrimsalon Tilly

Onze trimsalon is van alle gemakken voorzien

Lees meer

Hondentrimsalon Tilly

Maasbracht

Wij verkopen ook honden- en kattenvoer Cenaturio

Lees meer

Niet wandelen met uw hond tussen 12 en 18 uur i.v.m. extreme hitte

Nu het buiten extreem warm is raden wij af om te gaan wandelen met uw hond tussen 12 en 18 uur. Lees in dit artikel waarom!

Verbrande kussentjes poten hond extreme hitte door wandelen

De hoge zonkracht zorgt voor gloeiend heet asfalt, en dat is levensgevaarlijk voor uw hond. Bij asfalttemperaturen die lokaal oplopen tot boven de vijftig graden, raden wij hondenbezitters aan om tussen 12 en 18 uur, op het heetst van de dag, helemaal niet met de hond te gaan wandelen!

Op van dat zwarte asfalt, dat in de brandende zon echt gloeiend heet wordt, is het gevaarlijk voor hondenpootjes. De onderkant van de pootjes zijn voetzooltjes, waarmee de dieren hun lichaam afkoelen. Dat is gewone huid. Als dat in aanraking komt met asfalt van boven de vijftig graden, kunnen de honden eerste- of tweedegraads brandwonden oplopen! Ook kan de hond ontstekingen krijgen aan de voetzooltjes, en kunnen ze afstotingsverschijnselen krijgen! Controleer daarom dagelijks de voetzolen van uw viervoeter! 

Wandel in de schaduw

Wij raden aan om een schaduwrijk paadje te lopen om de hond uit te laten. En eigenlijk moet je met een hond tussen 12 en 18 helemaal niet buiten komen. Laat ze dan liever iets eerder uit, en doe dan een groter rondje dan gebruikelijk. Ook conditioneel kunnen honden de warmte op het hoogtepunt van de dag niet aan. We raden aan om een groenstrook in de schaduw te kiezen en vermijd contact met asfalt. Raadpleeg een dierenarts als de voetzooltjes verbranden of gaan ontsteken.

Verder is het koelen van zowel honden als katten een kwestie van gezond verstand: sluit geen honden op in een stilstaande auto (ook geen paar minuten) en zorg voor genoeg vers drinkwater. Verder geldt voor lichamelijke inspanning: laat de hond niet doen wat u zelf ook niet prettig zou vinden, zoals naast de fiets rennen als het warm is, of laten zwemmen in plassen waar blauwalg te vinden is. Daar kunnen namelijk ook honden ziek van worden. 

 

Lees meer op de volgende pagina over wat u kunt doen tijdens hitte periodes: https://www.doggo.nl/artikelen/verzorging-van-een-hond/honden-en-warmte/ 

Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/2349501/asfalt-bloedheet-tussen-12-en-18-uur-niet-met-de-hond-lopen?utm_source=facebook.com&fbclid=IwAR3MH6LbG3thuOXY9_GNOZfhb6IdSE3UDUlQ6Znmv-H66TFSptBGoWcwaR4

Delen op social media?