Hondentrimsalon Tilly

Maasbracht

Neem gerust een kijkje in onze trimsalon.

Lees meer

Hondentrimsalon Tilly

Maasbracht

Wij zijn lid van ABHB en beschikken over een honden EHBO diploma

Lees meer

Hondentrimsalon Tilly

Onze trimsalon is van alle gemakken voorzien

Lees meer

Hondentrimsalon Tilly

Maasbracht

Wij verkopen ook honden- en kattenvoer Cenaturio

Lees meer

Tips oud en nieuw voor uw hond

Oud en nieuw is voor veel huisdieren waaronder uw hond niet altijd een pretje. Het vuurwerk van tegenwoordig, is niet meer te verglijken met jaren geleden. De knallen zijn vele male heftiger. Er zijn honden die er geen last van hebben, maar de meeste honden vinden het alles behalve fijn. Uw hond hoort immers vele malen beter dan wij mensen. In dit artikel enkele tipns van u wel of beter niet kunt doen.

Troosten van je hond tijdens oudjaar

Kort en krachtig: het ‘inaaien’ van angst bij je hond is onmogelijk. Honden kunnen wel degelijk gevoelig zijn voor hoe hun eigenaar doet. Daarom is corrigeren (straffen) van een hond die bang is of schrikt ook uit den boze. Straffen kan maken dat je hond zijn angstige gedrag niet meer durft te uiten, maar van binnen voelt hij zich alleen maar ellendiger.

Hoe steun je je hond tijdens oudjaar?

Een hond die onzeker of bang is, heeft vaak wél een grote behoefte aan steun en veiligheid. De juiste steun bied je door in ieder geval zelf zo normaal en relaxt mogelijk te doen. Er voor hem zijn als hij je nodig heeft, is echt belangrijk. Kijk goed naar waar hij behoefte aan heeft: kan je hem nog afleiden, met lekkers of iets leuks? Doe dat dan. Doe juist de dingen samen waar hij blij van wordt of waar hij van ontspant. Een extra lekkere kauwkluif of gevulde Kong kan, ter afwisseling, ook helpen.

Angstige honden tijdens oudjaar

Sommige honden zitten er vanaf november, vanaf de allereerste knal in de verte, al volledig doorheen. Voor een hond die zo extreem angstig is dat hij totaal niet meer aanspreekbaar is, bibberend in een hoek zit of alleen maar wil vluchten, kun je niet veel meer doen dan voor (ruim op tijd) de juiste medicatie halen bij de dierenarts, en er voor hem zijn. Zorg dat hij veilig is, niet kan vluchten, en een rustige plek in huis heeft – zo veel mogelijk zonder geluiden en beeld van buitenaf. (Dus bijvoorbeeld in zijn bench, met dekens afgedekt, of op een andere donkere rustige plek.) En begin volgend jaar met een goede gedragstherapie met behulp van dierenarts en gedragstherapeut al vroeg in het jaar – dus niet pas in december, maar in september al.

Hoe laat je je hond het beste uit tijdens oudjaar?

Laat je hond om 21.00 uur of eerder nog heel even uit, maar lijn hem heel goed aan vóórdat je de deur open doet! Eventueel met één lijn aan zijn halsband en eentje aan zijn tuig. Ook honden die onverstoorbaar lijken, kunnen toch ineens heftig schrikken als er dichtbij ineens wordt geknald. Sommige honden hebben zelfs de neiging om iets wat in hun buurt wordt weggegooid te apporteren. Voorkom ellende door goed aangelijnd te houden. In de maand december raken erg veel honden vermist.

Doe op oudejaarsavond de gordijnen dicht en zet de tv of de radio harder zodat de geluiden niet of nauwelijks binnenkomen. Zorg dat je er bent voor je huisdier. Laat ‘m nooit alleen! Voorkom dat hij in paniek uit huis of de tuin kan ontsnappen.

 

Uw hond laten ontspannen

In onderstand artkel kunt u lezen hoe u met een homeopatisch middel uw hond of kat kunt helpen ontspannen:

 

Uw hond of kat bang voor vuurwerk?

 

 

 

Bron: https://www.onzehond.nl/gedrag-en-opvoeding/last-minute-tips-voor-oud-nieuw/

Delen op social media?