Hondentrimsalon Tilly

Maasbracht

Neem gerust een kijkje in onze trimsalon.

Lees meer

Hondentrimsalon Tilly

Maasbracht

Wij zijn lid van ABHB en beschikken over een honden EHBO diploma

Lees meer

Hondentrimsalon Tilly

Onze trimsalon is van alle gemakken voorzien

Lees meer

Hondentrimsalon Tilly

Maasbracht

Wij verkopen ook honden- en kattenvoer Cenaturio

Lees meer

Waarom trimmen

Wat u zelf kunt doen en moet doen!

Natuurlijk is het dagelijks onderhoud van de vacht een taak van de "baas". U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Zo leert uw hond de kam en/ of borstel net zo makkelijk te accepteren als zijn etensbak. Komt u rustig langs voor advies welke borstel en/of kam de juiste is. Wij kunnen u dan meteen laten zien wat de makkelijkste en beste manier van borstelen is. Veel eerder dan u denkt, is uw hond aan zijn eerste trimbeurt toe. Vanaf de tijd dat uw hond volledig is ingeënt, kunnen wij al een puppy trim geven, hiermee kan uw pup wennen aan het trimmen. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak, want meestal is er een wachttijd van enige weken, en... vergeet uw afspraak niet. Wij hebben tijd voor u gereserveerd.

Waarom naar een trimsalon?

Het trimmen van een Bobtail in onze trimsalon In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren - knippen - uitdunnen - plukken strippen - wassen - kammen en/of borstelen. Bouviers, Schnauzers, de meeste Terriërrassen en alle overige ruwharige honden worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen.

Wanneer u dit zou nalaten loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat stukbijten en bij de dierenarts terechtkomt. Spaniels, Setters, Retrievers etc. worden waar mogelijk uitgeplukt en verder met een speciaal getande schaar uitgedund en gemodelleerd. Poedels en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren en/ of geknipt in elk gewenst model. In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en lang haar blijft lang nat.  

Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is, maar bedenk dat er geen honden in de natuur voorkomen. Ook hoort bij een trimbeurt het schoonmaken van de oren, knippen van de nagels, verwijderen van teken, het eventueel reinigen van de tanden en het behandelen van verstopte anaalklieren. Het zal duidelijk zijn dat een gediplomeerd hondentrimmer/-ster meer is dan alleen een 'kapper'. Zij hebben een gedegen opleiding gevolgd voor de algemene verzorging van de hond. Bovendien zal een goede trimmer/-ster niet aarzelen om, indien nodig, u door te verwijzen naar een dierenarts.

Lees meer over Hoe vaak trimmen.

In ons Foto album staan foto's van honden die onze trimsalon bezocht hebben, misschien staat uw hond er ook op! 

Heeft u nog vragen neem gerust contact met ons op of maak een afspraak voor uw hond of kat

Contactgegevens

 

Delen op social media?