Hondentrimsalon Tilly

Maasbracht

Neem gerust een kijkje in onze trimsalon.

Lees meer

Hondentrimsalon Tilly

Maasbracht

Wij zijn lid van ABHB en beschikken over een honden EHBO diploma

Lees meer

Hondentrimsalon Tilly

Onze trimsalon is van alle gemakken voorzien

Lees meer

Hondentrimsalon Tilly

Maasbracht

Wij verkopen ook honden- en kattenvoer Cenaturio

Lees meer

Wat doen wij met uw hond

Wat gebeurd er met uw hond in onze trimsalon?

Wanneer u uw hond naar een trimsalon brengt, moet u hem enkele uren afstaan. Dit is noch voor u noch voor uw hond leuk. Maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken! Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt. Het moet toch gebeuren, en hij is in goede handen. Het beste is dat u eventuele wensen van tevoren telefonisch heeft kenbaar gemaakt, zodat u het afscheid kort kunt houden.

Wij nemen uw hond dan mee naar de trimsalon en daar wordt hij op een trimtafel gezet. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. De vacht van de hond wordt nu helemaal doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd (Wanneer u uw hond regelmatig goed heeft gekamd kunt u hem het ontklitten besparen). Daarna wordt uw hond, afhankelijk van het vachttype, getrimd.

Indien uw hond gewassen wordt zal hij nu het bad ingaan, waarna hij met een föhn weer gedroogd wordt. Wanneer de vacht geheel droog is, kan de hond verder worden afgewerkt en in model worden gebracht. Inmiddels zijn we enkele uren verder en kunt u hem komen halen. Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje 'vreemd' gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het "gevoel': En... u vergeet natuurlijk niet uw hond te vertellen, hoe mooi hij geworden is! Want uw hond is altijd de mooiste!

Met enige regelmaat maken wij ook foto's van de honden die onze trimsalon bezocht hebben. Neem eens een kijkje in het foto album, mogelijk komt u, uw eigen hond tegen.

 

Lees meer over Waarom trimmen

Heeft u nog vragen neem gerust contact met ons op of maak een afspraak voor uw hond of kat

Contactgegevens

Delen op social media?